Projektledare Adriana!

Hej fellow nördar! 

Allas eder favorit Adriana här idag, hehe, okej kanske inte ALLAS favorit men ändå. Har i alla fall lyckats övertala chefen om att skicka mig på en projektledarutbildning istället för kollegan som skulle åkt men behövde ställa in i sista sekunden. Jag är SÅ pepp på det! Ni minns kanske att jag drömmer om att starta ett eget företag? Detta är ju ett perfekt steg i den riktningen! Kursen handlar om agila arbetssätt, vilket går ut på att man arbetar i linje med att anpassa sig efter en rörlig verklighet – för allt ändrar ju sig stup i kvarten och det gäller att hänga med. Kanske därför som chefen gick med på att skicka mig, jag är ju fortfarande ung och hänger med i svängarna, haha. Agile kan betyda rörlig så det passar ju mig som alltid har tusen järn i elden och massor av ideér. 

Agila arbetssätt innebär att man gör en gemensam planering och uppföljning och sedan kontinuerligt följer upp detta med ganska korta intervaller, så lite annorlunda gentemot andra former av projektledning men jag tycker att det låter vettigt. Bra att följa upp saker ofta så har man pejl på när saker förändras – eller borde förändras. Tror det är det nya sättet att vara på som redan är rät naturligt för oss i den yngre generationen så det borde vara tämligen enkelt för mig att sätta mig in i hur det funkar och applicera det på jobbet. Hoppas bara att jag får utrymmet sen av chefen att de facto faktiskt göra det sen, men det tror jag, annars hade han väl inte skickat mig på en kurs i ämnet, haha.

Annars hade varit en skön sommar hittills, vi hade två veckor semester samtidigt som vi hade planerat in ihop tidigare, me and the boys så vi har spelat massor av dataspel ihop och jag har plöjt igenom två fantasyböcker. Egentligen hade vi tänkt att åka nånstans ihop också men det blev lite för krångligt med corona och lite för dyrt insåg vi ganska omgående. Martin har dessutom en sjukt intensiv sommarkurs han läser nu också på Chalmers så han har inlämningar varje vecka. Fattar knappt att han orkar allt pluggande! Sen ville Ahmed resa bort en vecka med sin käre familj så han hade inte råd med två olika resor och jag fattar hundra att han ville göra resan med sin familj.

Ha det gött!

Leave a Comment