Öl och serier

Hejsan Alla,

Idag är det Adriana som skriver. Det har inte gått så lång tid sedan mitt första inlägg men i efterhand ser jag att jag inte ens nämnde comics… och så tycker jag att uppdateringstakten varit lite sisådär här inne på sistone… men istället för att gnälla är det bara att kavla upp ärmarna, för ni vet vad man säger – never send a man to do a woman’s job ;).

Sitter på min lunchpaus och skriver. Som vanligt framför datorn och som vanligt gör jag research. Den här gången om humle. Jag och comics-pojkarna har i evigheter tjötat om att det skulle vara grymt kul att brygga egen öl :). Utöver rent praktiska detaljer som var ölen ska bryggas och av vem (vilket grabbarna beslutade hemma hos mig, av mig…) så har vi även diskuterat roligare detaljer som namn & etikettdesign osv. Först beslutade vi oss för Wolverine-tema – serievärldens mesta och bästa kanadick är ju en rejäl ölhävare. Men jag har tänkt på saken – skulle verkligen Logan dricka IPO:r och andra hipsteröl? Han är ju mer en billig och dassig lager-man?

Att hitta en comic-referens till öl har varit svårare än jag trodde. Min alkohol-favorit i serietidningsvärlden är Kapten Haddock i Tintin. Serien kommer förvisso från öllandet Belgien, men Haddock är som alla vet mer av en whiskeyman. Men i åtminstone två av böckerna gillar han även champagne så vem vet, kanske gillar han även öl? Personligen är jag mer lockad av tanken att byta ut Wolverine mot en mer obskyr referens – ex. varumärket Herfy’s som nämns i klassikern Black Hole. Charles Burns magnus opus är verkligen en personlig seriefavorit! Hans stiliserande konturskisser och klassiska tuschteknik var mycket viktig för mig när jag var yngre och en bidragande anledning till att jag blev grafisk designer.  Dessutom passar 1970-tal och amerikanska nordvästregionen mycket bättre till humle och IPO:r… tror dock inte att grabbarna håller med!

Mer om detta, och allting annat, inom kort :).

Ha dé fint!

Leave a Comment