Livet på vägarna

Tjenare landkrabbor!

Idag är det jag Ahmed som skriver. Hoppas läget står bra till och att ni har överlevt dagens äckliga värme. Det är tur att man AC i lastbilarna nu för tiden annars hade jag nog avlidit. Just nu är jag ute på en riktig långtur med släpet och ska vara iväg hela midsommarhelgen. Även om jag verkligen älskar mitt jobb så är det ju lite trist att vara iväg när alla andra är hemma och dricker snaps. Jag ska köra Belgien – Tyskland – Danmark – Sverige de kommande veckorna så det kommer bli ganska många mil. Då är det perfekt att ha med sig en bunt comics att läsa om kvällarna. Jag har även med mig min laptop så jag kan kolla på film och serier emellanåt också.

Något som jag väldigt ofta ser på truckerstopp längst vägen är att andra lastbilschaufförer har hundburar i hytterna och jag kan ju inte neka till att det blir ganska ensamt emellanåt när man rattar runt på vägarna. Kan tänka mig att det är väldigt mysigt att ha en liten vovve med sig som sällskap. Någon att prata med, sova bredvid och som man kan rå om under resorna.

Mormor och morfar har alltid haft hund så jag är ju liksom van vid att springer en fyrbent bredvid en när man ska ut på äventyr. Deras granne hade dessutom flera hundburar, eller ja snarare hundgårdar som var avdelade för varje hund, i trädgården. Och alltid när man gick förbi så viftade hundarna på svansen och när det passade så fick vi ta med var sin hund ut på promenad.

Detta är än så länge bara en liten idé som smugit sig på men jag känner ju verkligen att det hade varit härligt. Jag har faktiskt smygkollat lite på hundburar på nätet för att se vad det finns som skulle kunna passa i min hytt. Hansesgården har ju allt man behöver till en vovve och jag märker att jag lätt drömmer mig bort när jag sitter bakom ratten.

Det blev visst inte så mycket snack om comics idag, men jag tänker att ni kanske tycker det är roligt att få lära känna oss bakom bloggen också!

Ha det gött så hörs vi!

Leave a Comment