HURRA, VILKA FINA OMDÖMEN COSMOS COMICS NYA BÖCKER FÅR! Såhär låter det bland annat om Henriettas monsterbok, som dessutom är nominerad till serievärldens finaste pris Eisner Award 2016:

”En originell bok, som är mycket lätt att ta till sig och fylld av både skapar- och livsglädje” Betyg 5 av 5 (BTJ)

”En underbar, inkännande, tankeväckande liten bok som passar utmärkt såväl för de som nyligen lärt sig läsa, som för att läsa högt. (…) ännu en ypperlig barnseriebok från Cosmos Comics, som verkligen är ett vitamintillskott till den svenska serieutgivningen.” (Fredrik Strömberg, ordförande Seriefrämjandet)

Om Benny Björn tänker utanför ramarna:

 ”Ett både lättläst och lättillgängligt seriealbum. (…)  En omväxlande varm vänskap mellan björnen och kaninen blandas med ett humoristiskt råkurr, vilket säkert kommer att roa även de yngre och fungerar fint för barn i den första egna läsningen.” Betyg 4 av 5 (BTJ)

”Kul, oväntat drastisk och samtidigt hela tiden med ett öga på att lära ut saker om hur vår värld fungerar till unga läsare. Så långt ifrån träiga, pedagogiska serier man kan komma. Uppfriskande.” (Fredrik Strömberg, ordförande Seriefrämjandet)

 Och om båda böckerna Henriettas monsterbok och Benny Björn tänker utanför ramarna:

”Två bra böcker till för våra yngsta läsare: En för de som gillar surrealism och knasigheter, en för de som föredrar en mer traditionell historia med ett lite lugnare tempo. Eller, såklart, båda, för de som vill läsa fler bra serier, och det vill väl alla?” (Seriebloggen ”Simon säger”)

”Båda två är fullständigt briljanta! Jag var tvungen att pausa i läsningen av Benny Björn för att jag skrattade så mycket” (Jenny Kellerman Pillay, barnboksförläggare)